bg en

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

София отбеляза 500 дни до началото на олимпийските игри Париж 2024

Над 400 ученици от столични училища се включиха в бягането „Щафетна обиколка на света“ с дължина 500 м. Събитието, което отбеляза 500 дни преди началото на олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024 г., се организира от Посолството на Франция в България и Френския институт, съвместно със Столична община, Фондация „София - Европейска столица на спорта“ и Българския олимпийски комитет.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Стефка Костадинова връчи престижен приз на Анатоли Илиев

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години  федерация.

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Младите скиори от Боровец с най-много титли

Скиорите от Боровец и бордистите на Амерспорт, Бороборд и Оутипи грабнаха най-много титли на олимпийския младежки фестивал, който започна в Осогово.

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

БОК събира младите спортни таланти в Осогово и Чепеларе

Две планини ще бъдат домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България. Създадената вече традиция и добрата организация са предпоставка, че състезанията в Осогово и в Чепеларе ще се превърнат отново в своеобразни национални първенства за най-малките ни таланти в белите спортове.

България е сред 14 страни на първите модерни игри АТИНА 1896
На олимпийски игри България е спечелила 230 МЕДАЛА.

Над 200 деца на олимпийския фест в Чепеларе

ol-feds2023-1Над 200 момичета и момчета от 12 клуба участваха в Олимпийския зимен младежки фестивал „Олимпийски надежди - биатлон и ски-бягане 2023“. Форумът се проведе на 11 и 12 март 2023 г.

В първия ден в ски зона Мечи чал - Чепеларе се проведоха стартовете по биатлон (Спринт). Младите ни таланти се състезаваха пред погледа на олимпийската ни шампионка по биатлон Екатерина Дафовска. Победителите в различните възрастови групи бяха наградени от Екатерина Дафовска - председател на СК Рожен-Чепеларе 2016, Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, Боран
Хаджиев - кмет на Община Чепеларе и Борислав Панков - генерален
секретар на Българска Федерация по Биатлон.

За много от децата това бяха първи стартове през започналата и отиващата си с ol-fest2023-2малко сняг зима, но въпреки това се създадоха подходящи условия за провеждане на надпреварата. Олимпийският зимен младежки фестивал завърши със състезанията по ски-бягане (Спринт) като във втория състезателен ден участваха близо 100 деца от 6 клуба. Стартовете на писта “Канала” в района на
Студенец, Пампорово бяха разделени по възрастови групи. Най-малките U12 направиха една обиколка от 1200 м., момчетата и момичетата U14 - по две обиколки (2400 м.), а най-големите U16 - по три обиколки (3600 м.)

От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много български спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри и в европейските спортни форуми.

o-fest2023-DafovskaНаградите на най-добрите в стартовете връчиха Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, Боран Хаджиев - кмет на Община Чепеларе, Анатоли Илиев, Лилия Пандурова от БОК и Веселин Цинзов – бивш национал по ски-бягане и три пъти участник на Зимни олимпийски игри.

Две планини бяха домакини на Олимпийския зимен младежки фестивал тази година, който по традиция дава път на спортните таланти на България – пистите на Осогово и Чепеларе.

Фестивалът започна в Осогово на 17 февруари 2023 г. със стартовете в алпийски ски и сноуборд и завърши този уикенд в Чепеларе, където се събраха младите ни надежди в биатлона и ски-бягането.

ol-fest2023-3Форумът се проведе за 11-а поредна година под мотото „Да открием олимпийските надежди на България“. Организатори са Българският олимпийски комитет и Асоциация „Спорт в свободното време“. И двете организации имат за свой приоритет развитието на спорта сред младите и насърчаването на талантите в ранна възраст. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространeнието им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.

Призьорите от първия ден може да видите ТУК

София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 4
тел. (+359 2) 987 5695
факс (+359 2) 987 0379

 

logo off

@ 2014 All Rights Reserved

Created by Web Publishing House JSC